Mobilitat

Meritxell Batet: “El PP i Cs han tornat a girar l’esquena a Catalunya”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els dos partits han votat en contra de totes les esmenes presentades pel PSC als Pressupostos Generals de l’Estat, que han acabat la seva tramitació aquest vespre

Meritxell Batet
Meritxell Batet

La coordinadora dels diputats i diputades del PSC i portaveu adjunta del Grup Socialista al Congrés, Meritxell Batet, ha denunciat aquesta tarda que en la tramitació dels pressupostos, “el PP i Cs han tornat a girar l’esquena a Catalunya”. En aquest sentit, ha criticat que no s’hagi aprovat cap de les més de 90 esmenes que havia presentat el PSC i menys d’una desena de les més de 1.800 que havia registrat el Grup Socialista en el seu conjunt. La tramitació dels comptes de l'Estat al Congrés ha finalitzat aquest vespre.

Les esmenes del PSC tenien tres eixos prioritaris. En primer lloc, la vertebració del territori. D’aquesta manera, amb càrrec a la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut, el PSC va presentat una esmena quantificada en més de 400 milions d’euros que incloïa el corredor mediterrani, el rescat de peatges, el Quart Cinturó o la N-260. A més, s’apostava pel soterrament de les vies de ferrocarril a L’Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat i Montcada i Reixac (una esmena que ni tan sols s’ha deixat tramitar) o el Parc Central de Girona sobre l'estació intermodal de l'AVE, a més d’altres infraestructures important s per a Catalunya, com la integració urbana de Montmeló o la nova estació de Torredembarra .

El segon gran eix era l’aposta per la modernització i l’aposta per un nou model productiu, de manera que es va presentar una esmena a l’articulat per garantir la viabilitat de tots els centres tecnològics i científics del país i diverses esmenes concretes, valorades en més de 15 milions d’euros per dotar de pressupost diversos centres de recerca i investigació a Catalunya. La tercera pota de les esmenes del PSC estava  destinada a la cultura. S’hi van incloure, entre d’altres, gairebé 18 milions d’euros per a equipaments i institucions culturals de la ciutat de Barcelona.

Paraules clau: