Mobilitat

El PSC denuncia el “paperot” de PP i Ciutadans amb el corredor mediterrani

  • Actualitzat:
  • Creat:

Joan Ruiz critica que les dues formacions defensin ara una infraestructura abandonada en l’acord d’investidura i en els pressupostos de l’Estat

Joan Ruiz, durant la seva intervenció
Joan Ruiz, durant la seva intervenció

El diputat del PSC Joan Ruiz ha denunciat aquest vespre el “paperot” de PP i Ciutadans amb el corredor mediterrani. Ruiz ha criticat la presentació d’una moció per part de Ciutadans en defensa d’una infraestructura “que en el pacte per investir el senyor Rajoy, firmat per PP i Ciutadans, nomes va ocupar sis paraules: una per any de govern”. L’acord únicament deia: “s'impulsarà decididament el corredor mediterrani”, sense cap detall ni cap data, ha criticat el diputat. En definitiva, ha insistit, “un  paperot entre partit del govern i partit-crossa del govern”.

La iniciativa s’ha presentat per “fer la sensació des del PP i Ciutadans que s'ocupaven d'un dels temes que més preocupa a Catalunya, i del que fins ara es podien haver preocupat més”. Per tot això, ha criticat l’oportunisme de Cs, del qui, ha dit, “es nota que no gestiona ajuntaments ni comunitats”, i l’oportunisme del PP “que es deu pensar que no recordem els seus compromisos, les seves declaracions, ni les seves notes de premsa en què es comprometia a finalitzar la infraestructura al seu pas per Tarragona”.

Ruiz ha recordat el compromís de tots els governs socialistes amb el corredor del Mediterrani "de molt abans que fóssim a l'oposició", mentre que el govern del PP, “ara assistit per Ciutadans”, no ha dut a terme ni una sola inversió equiparable a les que va aprovar l'últim govern socialista. A més, ha afegit, “semblen oblidar que en aquesta legislatura, i en les dues anteriors el Govern ha estat del PP”. Per tant, “vostès són hereus de vostès”. Per tot això, ha demanat a PP i Cs que “deixin de comportar-se com si fossin Peter Pan fent política”.

El diputat ha acabat recordant que el Grup Socialista, “sempre vol arribar a acords en mocions d'aquest tipus, però no podem deixar passar l'ocasió de dir  que és una falta de respecte a tots nosaltres, per part del govern, que hàgim de debatre i aprovar el mateix cada alguns mesos, com si fóssim hàmsters en la seva roda, i que el que toca és exigir al govern que respecti i acati el que aprovem els representants de la sobirania popular”.

Paraules clau: