Mobilitat

El Congrés insta el Govern del PP a complir amb les inversions en Rodalies

  • Actualitzat:
  • Creat:

Joan Ruiz denuncia que el govern del Partit Popular ha portat el dèficit inversor per part de l'Estat en Rodalies de Catalunya “a límits que freguen el rídicul”

Joan Ruiz, durant la seva intervenció en la Comissió de Foment
Joan Ruiz, durant la seva intervenció en la Comissió de Foment

La Comissió de Foment del Congrés ha aprovat aquesta tarda una proposició no de llei acordada pel PSC que insta el Govern del PP a dur a terme les inversions no executades pertanyents al Pla de Rodalies de Catalunya, que tenia una quantitat total de 4.000 milions d'euros. A més, la iniciativa demana que l’Executiu espanyol que es facin, de manera immediata les inversions no executades pertanyents als 306 milions d'euros destinats a actuacions prioritàries i que, abans que acabi l’any es realitzin totes les inversions ferroviàries a Catalunya pressupostades per 2017. En un període de sis mesos, i de comú acord amb la Generalitat de Catalunya, caldrà formalitzar un calendari d'actuacions per als anys següents o complir amb l'addicional 3ª de l'Estatut de Catalunya. Per tal d’assegurar el compliment d’aquestes accions, la iniciativa demana que les inversions es contemplin  als propers Pressupostos Generals de l'Estat.

El diputat del PSC Joan Ruiz ha denunciat durant la seva intervenció que el govern del Partit Popular ha portat el dèficit inversor per part de l'Estat en Rodalies de Catalunya “a límits que freguen el rídicul”, tal com va reconèixer el març passat el propi Rajoy.  Però les xifres que reflecteixen els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 respecte a la xarxa de Rodalies demostren que aquesta no és una preocupació real del Govern. Ruiz ha criticat que les conseqüències de la falta d'acords, o del seu incompliment, les pateixen els ciutadans. Qualsevol decisió, ha insistit, ha de ser fruit del diaàleg i de l'acord. “I a algun acord haurem d'arribar, ara o quan el Govern Central d'un costat i el govern de la Generalitat d'un altre, entrin en raó”

Paraules clau: